Hemnes Janitsjar

Dirigent: Arvid Martinsen

Hemnes Janitsjar, er et 18 år gammelt korps, er en sammenslåing av Korgen Hornmusikk og Hemnes Hornmusikk. Korpset består av 25 spilleglade og flinke amatørmusikere i alder fra 18- 70 år.

Øvelsene på mandag fra kl 19.00 – 22.00 på Korgen Samfunnshus, har et godt, stabilt oppmøte og det jobbes effektivt og målrettet i korpset. Gladelig har også ungdommen kommet til korpset de siste årene, noe som de eldre musikerne og dirigent setter stor pris på.

Reportuar og konserter varierer mellom populærmusikk i alle sjangre, marsjer, tradisjonell korpsmusikk og til mere klassiske kirkekonserter. Barnekonsertene som bl.a. inkluderer barn som solister og dirigenter, er veldig populære. Dirigenten Arvid Martinsen har også komponert og arrangert musikk for Hemnes Janitsjar. Bestillingsverket fra Hemnes Janitsjar “Fantasia for korps” er også spilt in på CD med Forsvarets Musikkorps Nord-Norge. Elskrevet spesielt for dette korpset. 17. mai, julegrantenning ved Korgen kirke og julespilling på Korgen Vertshus er faste årlige gjøremål for korpset.

Korpset har benyttet mange av Helgelands flotte vokalister som Sigrid Pauline Brennhaug, Tone Rønning Fjeldavli og Kenneth Søttar og med fullt komp. De spilte også tre konserter på Jazzfestivalen i Umeå i 2015.

Hemnes Janitsjar er et veldrevet korps med resurssterke musikere som også evner å drifte korpset på en utmerket måte under ledelse av et aktivt styre. Hemnes Janitsjar har som regel konsertene sine i Hemnes kommune, men har også konsertert på Mo i Rana, Mosjøen, Misvær, Trondheim og på en utenlandstur til Sveits for noen år siden. Korpset spilte også tre konserter på Umeå Jazzfestival i 2015.